Home

Achtergrond

Rusland verbiedt vleesimport uit Mexico

Rusland heeft vandaag uit angst voor verspreiding van de varkensgriep per direct een importverbod van vlees uit Mexico afgekondigd. Ook vlees uit een aantal andere Latijns-Amerikaanse landen en enkele staten van de Verenigde Staten mag Rusland niet meer in, verklaarde een woordvoerder van premier Vladimir Poetin vandaag.

Er is verder een speciale commissie in het leven geroepen die de gevolgen van de varkensgriep moet aanpakken. Er is nog geen enkel ziektegeval van varkensgriep in Rusland gemeld.

Het virus heeft in Mexico al zeker 81 mensen het leven gekost. Er zijn meer dan 1300 ziektegevallen gemeld. Verder is de ziekte tot dusver alleen nog maar opgedoken in de VS. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Israël onderzoeken mogelijke ziektegevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.