Home

Achtergrond 226 x bekeken 1 reactie

Run op subsidiepot duurzame energie

Burgers en bedrijven zijn tuk op subsidie voor duurzame energie. Twee van de regelingen waren in één dag overtekend.

Nu volgt een loting onder de aanvragers, meldt SenterNovem, de organisatie die de regelingen uitvoert. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft voor dit jaar in totaal 910 miljoen euro beschikbaar voor het opwekken van energie met biomassa. De meest gangbare subsidies, met respectievelijk 550 miljoen euro voor groene stroom en 180 miljoen euro voor groen gas in de pot, zijn overtekend.

Ook voor zonnepanelen bestaat volop belangstelling. Een pot van 26 miljoen euro voor grotere panelen, die vooral interessant lijkt voor bedrijven, was ook al op de eerste dag leeg. Daarnaast waren er zo'n drieduizend aanvragers die subsidie wilden voor kleinere zonnepanelen, die geplaatst kunnen worden op daken van huizen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    aanvragers dienen het tienvoudige in van wat ze willen hebben
    50 % krijgt dus wat ze willen

Of registreer je om te kunnen reageren.