Home

Achtergrond 206 x bekeken

Ruim 200 slachtoffers loverboys

In 2007 waren er 202 meisjes slachtoffers van loverboys, zowel meerder- als minderjarigen.

Een jaar eerder waren dat er nog 103, al waren dat alleen minderjarige meisjes. Dat zei staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) vandaag in de Tweede Kamer.

Justitie ziet de loverboys, die tegenwoordig ook wel pooierboys genoemd worden, als mensenhandelaren. De straf voor mensenhandel gaat omhoog, maar het CDA kwam woensdag tijdens een overleg over kinderrechten op voor de slachtoffers die met justitie in aanraking waren gekomen. Die zouden niet meer vast moeten worden gezet. Voor hen zou er een aparte voorziening moeten komen, in een instelling of een vorm van zorg daarbuiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.