Home

Achtergrond 9 reacties

Roofvogels in Zeeland vergiftigd

Zeeland zijn de afgelopen tijd zeker zeven roofvogels vergiftigd. Van vier andere dode roofvogels die zijn gevonden, wordt de doodsoorzaak nog onderzocht. Dit meldt een woordvoerster van de politie.

De dode beesten werden gevonden in Biervliet en in de gemeente Reimerswaal. Volgens de woordvoerster bestaat het vermoeden dat er meer in het spel is dan een 'normale' vergiftiging door landbouwgif.

Het gaat voor het grootste deel om buizerds. Er waren ook sperwers en een bruine kiekendief bij. De politie probeert de dader of daders te achterhalen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hoeksteen

  He hijgend hert, wat draag jij bij aan de samenleving? Als je geen voedsel produceert, mensenlevens redt of onderdak realiseert moet je niet zo een grote mond hebben!

 • no-profile-image

  anoniem

  Beste rivierfarmer, bij het jagersgilde zit, wat betreft moraal, wel wat kaf onder het koren. Ook hier vind ik soms een dode buizerd. Uit eigen wetenschap is mij bekend wie dit flikt. Ik walg hier van. Ik ben geen jager, wel een veehouder. Een vriendschappelijke relatie met de betreffende man is mij echter meer waard dan het recht te laten gelden. Helaas.

 • no-profile-image

  maria

  Beste rivierfarmer, het is verontrustend om te lezen in je reactie dat jij een kattenhater vergelijkt met een inderdaad "gestoorde gek" zoals je dit soort mensen mag noemen!Misschien zelf een jager of duivenmelker?
  Wat ik je wèl kan melden is dat er hier weer erg weinig roofvogels te zien zijn welke er een aantal weken geleden nog wel waren, gek he zo tegen het broedseizoen??
  Mijn reactie is dat het heel simpel op te lossen is : Gewoon alle jacgtaktes hierin Zeeland intrekken!!!

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Dit gebeurt OVERAL in Nederland!
  De laatste 5 jaar zijn er wel 10 jachtopzieners en jagers (lees lustmoordenaars), gepakt én veroordeeld voor deze walgelijke praktijken.
  Jagers zijn het uitschot der mensheid.

 • no-profile-image

  g

  Dit verbetert de overlevingskansen van weidevogels,ze heten niet voor niets roofvogels.

 • no-profile-image

  anoniem

  Wat een rare reakties weer hierzo. Zonder m'n "collega's" te willen kwetsen, zou ik u toch graag onder aandacht willen brengen, dat in het geval van de binnenlandse voedselvoorziening er in ieder geval geen jagers nodig zijn en slechts 40% van de nationale voedselproduktie bestemd is voor binnenlands verbruik, de rest is export.
  En, de huidige varkens-,melk-, tarwe- uien-, aardappel-, tomaten- en komkommerprijs enz.enz.enz.enz. in ogenschouw nemende, lijkt het mij dat er buiten onze landsgrenzen (en evenzo de buitengrenzen der EU) er een ruime voorraad van deze primaire levensbehoefte voorhanden is. Ergo, je zou kunnen veronderstellen, dat wanneer 60% van mijn "collega's" in Nederland er morgen de brui aan zou geven (waar ze dan m.i. ook nog niet eens ongelijk in zouden hebben) er op korte termijn hier nog geen hondersnood zal onstaan. Moraal van dit verhaal: als je niet meedoet aan het in stand houden van de bovenomschreven armoe ( en dat zal Hijgend Hert verm. niet doen) mag je volgens mij toch nog gerust je mening geven. Het vergiftigen van roofvogels roept bij normale mensen een gevoel van walging op. Het zijn immers niet deze vogels die het natuurlijk evenwicht verstoren! Nee, Nee dat heeft andere oorzaken, dat hoef ik toch zeker een hoesteen der samenleving niet uit te leggen, die weet wel beter. Vriendelijk groet allemaal

 • no-profile-image

  maria

  Het zal niet de eerste keer zijn dat er vergiftigde dieren worden gevonden in Reimerswaal, eerder zijn er ook al dode roofvogels gevonden nabij Rilland aan de Oosterschelde, deze werden gelokt dmv dode duiven op een paal te leggen met daarom heen satépennen geprikt zodat de roofvogel bij het pakken van de lokvogel zelf aan de prikkers werd gespietst, walgelijke praktijken!
  Zullen wel jagers zijn die zich met deze "Vuile praktijken "bezig houden.
  Meteen een goede reden om de jacht hier af te schaffen.

 • no-profile-image

  Riverfarmer

  Beste Maria wel erg gemakkelijk om zonder enig bewijs het jagersgilde de schuld te geven. Je moet oppassen met dit soort uitspraken. Het kan net zo goed een of andere kattenhater of gestoorde geest zijn.

 • no-profile-image

  Frans

  Dat heeft met jagers niets te maken lieve Maria die schieten geen roofvogels.
  Maar duivenmelkers worden kwaad als er weer een dure duif niet naar haar hok terug komt. Een roofvogel haalde 4 duiven uit mijn hok onder lage struiken kon ik de veren nog terug vinden. Een ding is zeker, er komen weer nieuwe roofvogels en ook duiven. Laat de politie maar zoeken naar moordenaars en dieven en maak je niet zo druk over wat?.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.