Home

Achtergrond

Rijnvallei betaalt 7 euro per ton mengvoer terug

Coöperatie Rijnvallei betaalt haar leden voor hun afname van mengvoer en meststoffen tussen half juni en eind 2008 respectievelijk 7 en 1 euro per ton exclusief btw terug.

Voor gewasbeschermingsmiddelen bedraagt haar terugbetaling 1 procent van het factuurbedrag. Samen met eerdere prijsreducties en kortingen komt de totale terugbetaling van Rijnvallei in 2008 uit op ruim 4,9 miljoen euro. Dat bleek gisteren tijdens de Algemene Vergadering van Rijnvallei.

De totale omzet van Rijnvallei steeg vorig jaar met 15 procent naar 215 miljoen euro. De mengvoeromzet van Rijnvallei daalde vorig jaar met 2 procent naar 420.000 ton. Die daling is vooral te danken aan een geringere afzet van pluimveevoer. De omzet van pluimveevoer groeide in 2006 en 2007 nog sterk bij Rijnvallei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.