Home

Achtergrond

Rente in Groot-Brittannië blijft op 0,5 procent

De rente in Groot-Brittannië is donderdag gehandhaafd op een dieptepunt van 0,5 procent.

Het is voor het eerst sinds september vorig jaar dat de Britse centrale bank de rente onveranderd laat. Het besluit de rente ongewijzigd te laten, werd algemeen verwacht door analisten. De Bank of England (BoE) wil eerst afwachten hoe een steunpakket voor de banken van 75 miljard pond sterling (83 miljard euro) uitpakt. Daarmee wil de BoE obligaties van banken opkopen om zo de kredietverlening weer op gang te helpen.

Sinds oktober vorig jaar werd de rente in Groot-Brittannië verlaagd van 5 procent tot 0,5 procent om de economie te steunen. Daarmee staat de rente op het laagste niveau ooit. Analisten verwachten dat de Britse rente voor een langere periode onveranderd zal blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.