Home

Achtergrond

Rente Australië naar laagste niveau in 49 jaar

Het renteniveau in Australië is dinsdag verlaagd naar het laagste niveau in 49 jaar.

De centrale bank van het land besloot de rente met 0,25 procentpunt naar beneden te schroeven tot 3 procent. De bank hoopt daarmee de economie te stimuleren. In Australië is de rente het afgelopen halfjaar hard omlaaggegaan. De centrale bank hanteerde in september nog een tarief van 7,25 procent.

De centrale bank van Japan besloot dinsdag zijn rentetarieven te handhaven. De rente in Japan staat al bijna op 0 procent. Het tarief bedraagt 0,1 procent, waardoor er voor de centrale bank eigenlijk geen ruimte meer is om het rentewapen te hanteren om 's werelds op een na grootste economie uit de recessie te halen. Stimulering vindt nu plaats door geld in de economie te pompen, bijvoorbeeld door obligaties op te kopen. Om het bankwezen te helpen accepteert de Japanse centrale bank meer onderpand bij het verstrekken van noodkredieten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.