Home

Achtergrond 187 x bekeken

Rel rond Obama-restaurant New York

Obama Fried Chicken in New York blijft wat de eigenaar betreft gewoon zo heten. Het fastfoodrestaurant in Brooklyn ligt onder vuur van de zwarte gemeenschap in de stad omdat de naam racistisch zou zijn.

Zwarte Amerikanen die gefrituurde kip eten zijn geregeld onderwerp van grappen die vooroordelen bevestigen. De spot over hun (vermeende) voorliefde voor ongezond gefrituurd voedsel geldt dan ook als politiek incorrect.
Inmiddels heeft zelfs de prominente zwarte dominee Al Sharpton voor de zaak staan demonstreren. Ook een woordvoerder van het Witte Huis sprak zich tegen de naam uit omdat het ongepast is om de naam van de president voor commerciële doeleinden te gebruiken.
Mohammad Jabbar, de 33-jarige eigenaar uit Bangladesh, is zich van geen kwaad bewust. Aanvankelijk zwichtte hij voor de kritiek, maar hij liet dinsdag weten Obama toch in de naam te houden. De omzet is sinds de demonstraties en de bijkomende publiciteit flink gegroeid.
Andere winkels in de stad gebruiken sinds kort ook de naam van Obama. Zo rijdt er een Meal O'bama snackwagen rond, waarvan de eigenaar claimt dat het een Ierse naam betreft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.