Home

Achtergrond 176 x bekeken

Regering-Bush mogelijk vervolgd voor verhoormethoden

Amerikaanse topfunctionarissen, die tijdens de regering-Bush de grondwettelijke basis hebben gelegd voor omstreden ondervragingstechnieken van de CIA en het leger zoals waterboarding (gesimuleerde verdrinkingsdood), worden mogelijk toch aangeklaagd.

De Amerikaans president Barack Obama heeft laten weten dat hij niet tegen een nieuw onderzoek is en aanklachten tegen degenen die toestemming gaven niet uitsluit. Maar de beslissing is aan de minister van Justitie. ,,Ik wil niet op de zaken vooruit lopen'', aldus Obama.

Eerder zei de regering-Obama niet te willen stilstaan bij het verleden en geen tijdrovende onderzoeken naar het beleid van Bush na de terreuraanslagen van 11 september 2001 te willen beginnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.