Home

Achtergrond 255 x bekeken

Regenwoud Universiteit Utrecht wordt reservaat

De Universiteit Utrecht beschikt sinds vandaag over een eigen natuurreservaat in Frans Guyana.

Het gaat om het tropisch regenwoud Trésor, dat de universiteit in 1994 aankocht voor onder andere onderzoeksdoeleinden.

Trésor is 2.450 hectare groot en ondergebracht in een stichting. Utrechtse studenten en wetenschappers reizen regelmatig naar het regenwoud, dat nu ook steun van de samenleving in Frans Guyana zelf krijgt, aldus de universiteit.

De Utrechtse bioloog Vijko Lukkien, die zich altijd zeer heeft ingespannen voor het woud, is opgetogen over de aanwijzing. ”Het is een fantastische erkenning van de inspanningen voor het behoud van tropische regenwouden”, zei hij. Behalve de Utrechtse universiteit steunden het Nederlandse bedrijfsleven en het Wereld Natuur Fonds Trésor al.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.