Home

Achtergrond 262 x bekeken

Rechter VS verbiedt hormoonvrij-label op melk

Amerikaanse zuivelbedrijven en supermarkten mogen melk niet labellen als zijnde BST-vrij. Dit heeft een federale rechter in Ohio uitgesproken.

De uitspraak is een tegenslag voor de organisaties die zich verzetten tegen het gebruik van synthetische melkstimulerende hormonen bij koeien. Ook wordt het moeilijker om met BST geproduceerde melk in de schappen te herkennen voor de sterk groeiende groep Amerikaanse consumenten die deze melk niet wil.

De rechtzaak tegen de labeling van BST-vrije melk was aangespannen door Monsanto, dat de synthetische BST op de markt bracht, en Eli Lilly, dat het BST-productiebedrijf vorig jaar van Monsanto overnam.

Monsanto heeft behalve in Ohio nog vier andere staten rechtzaken aangespannen tegen de labeling. Amerikaanse consumenten kunnen ondanks de uitspraak nog steeds kiezen voor BST-vrije melk, maar dat is dan wel de vaak duurdere biologische melk. Die is ongelabeld toch gegarandeerd niet geproduceerd met behulp van synthetische hormonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.