Home

Achtergrond 226 x bekeken 1 reactie

Recessie stelt dierenliefde Britten op de proef

Ook huisdieren zijn slachtoffer van de economische malaise in Groot-Brittannië. Het aantal honden, katten en andere dieren dat door hun baasje in de steek is gelaten, is vorig jaar met meer dan 50 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers die de Britse dierenbeschermingsorganisatie Rspca vandaag publiceert. In 2008 werden 11.586 in de steek gelaten huisdieren aangetroffen. Dat waren er ruim vierduizend meer dan in het jaar daarvoor. In de eerste twee maanden van dit jaar dumpten Britten 1432 katten, honden en andere huisdieren.

Rspca hoopt dat meer Britten als vrijwilliger of via een financiële bijdrage willen helpen bij de opvang van de in de steek gelaten dieren. Die bijdragen zijn des te meer nodig aangezien het aantal donateurs en de inkomsten uit legaten vorig jaar zijn afgenomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Theo

    Kunnen ze een voorbeeld nemen aan de nederlandse boer ondanks dat er geen donder verdient word verzorgd 99,9 procent de dieren goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.