Home

Achtergrond 1 reactie

Rapport verdwenen miljoenen Noord-Holland vertraagd

Het rapport van de provinciale commissie van Noord-Holland over de verdwenen miljoenen euro's kasgeld laat nog enkele weken op zich wachten.

Dat heeft de provincie dinsdag bekendgemaakt. Het rapport zou op 1 mei worden gepresenteerd, maar de commissie heeft meer tijd nodig.

Noord-Holland had 78 miljoen euro weggezet bij de IJslandse Landsbanki en 20 miljoen euro bij de Duitse dochter van Lehman Brothers. Een commissie van Provinciale Staten onderzoekt de zaak. De commissie heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor een weloverwogen en zorgvuldige rapportage. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe Gedeputeerde Staten omgingen met het wegzetten van kasgelden die tijdelijk beschikbaar waren.

Eind maart en begin april verhoorde de commissie in het openbaar onder meer commissaris van de Koningin Harry Borghouts, drie gedeputeerden en betrokken ambtenaren. Naar aanleiding van die verhoren vroeg de commissie aanvullende informatie op bij Gedeputeerde Staten en de ambtelijke organisatie. De meeste stukken zijn binnen. De commissie gaat dat materiaal bestuderen en zo nodig verwerken in haar eindrapport. Om wat voor stukken het precies gaat, kon een voorlichtster niet zeggen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ach die domme burger betaalt toch wel netjes de belasting

Of registreer je om te kunnen reageren.