Home

Achtergrond

'Rampenbestrijding provincies bijna in orde'

Provincies lijken hun zaakjes aardig op orde te hebben als het om de bestrijding van rampen gaat.

Veel van de gebreken die twee jaar geleden werden geconstateerd, zijn verholpen. Wel valt er nog het een en ander te verbeteren aan de opleiding van medewerkers. Ook zouden sommige provincies meer moeten oefenen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV). Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft de resultaten dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. In de afgelopen jaren bleek herhaaldelijk dat de regionale rampenbestrijding onder de maat was. Die tijd lijkt nu voorbij, al geeft de inspectie geen oordeel over de kwaliteit van de provinciale crisisorganisatie. De IOOV beschrijft alleen wat de provincies hebben verbeterd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.