Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

RDW vermeldt of auto gestolen is

Kopers van een auto kunnen vanaf vandaag op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zien of het voertuig als gestolen staat geregistreerd.

Bij de voertuiggegevens die de RDW publiceert, staat ook het zogeheten diefstalsignaal. De gegevens zijn afkomstig van de politie. Vergeleken met soortgelijke diensten is de RDW-informatie actueel, laat een woordvoerder weten.

Vorig jaar werden ruim 28.000 auto's, motoren en bromfietsen gestolen. In totaal staan er op dit moment 110.000 voertuigen als gestolen ingeschreven. Bedrijven die auto's ter inruil aangeboden krijgen, kunnen die meteen controleren op diefstal. Maar ook particulieren kunnen terecht bij de RDW. De dienst is niet 100 procent waterdicht, erkent de rijksdienst. Veel auto's worden namelijk met een vals kenteken aangeboden.

Een tweede nieuwe RDW-dienst geeft eigenaren van auto's, motorfietsen of bromfietsers de mogelijkheid om hun kenteken vanachter hun computer te 'schorsen'. Ze hoeven niet meer naar het postkantoor te gaan of langs te gaan bij de RDW. De rijksdienst verwacht dat 380.000 mensen dit jaar van deze dienst gebruikmaken. Om dat te regelen moeten ze online een digitaal wachtwoord aanvragen. De kosten zijn 68 euro.

Veel eigenaren van oldtimers en verzamelaars van auto's 'schorsen' die om geen wegenbelasting en/of verzekeringspremie te hoeven betalen en geen apk-keuring te laten doen. Ook motorrijders die in de winter niet toeren, worden zolang van extra kosten verlost. Verkeersminister Camiel Eurlings stelt de twee diensten maandag officieel in werking.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert aarts

    ik heb auto met ch no wdf 63970313081828 is van een kennis uit belgie'n zou geen kenteken krijgen ,is hier wat me aan de hand

Of registreer je om te kunnen reageren.