Home

Achtergrond

Q-koorts dit jaar bij 63 mensen vastgesteld

Bij 63 mensen is dit jaar q-koorts vastgesteld. Dat blijkt volgens de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie uit een verzameling van de cijfers van de samenwerkende GGD's.

Het aantal is vergelijkbaar met dat van vorig jaar rond dezelfde tijd, aldus hoofd infectieziektebestrijding Jos van de Sande van de GGD Hart voor Brabant waar de uitbraak van q-koorts zich concentreert.

In het noordoosten van Brabant is ongeveer de helft van het totale aantal ziektegevallen geteld. In totaal gaat het daar om 34 gevallen, waarvan zeventien in april. Volgens Van de Sande is die trend gelijk aan 2008. Toen werden de GGD's overvallen door ongeveer duizend meldingen. De komende weken moet blijken of de explosieve stijging ziektemeldingen dit seizoen verder oploopt of stagneert.

Dierenartsen in Brabant en in delen van Gelderland en Limburg beginnen vanmiddag met de verplichte vaccinatie van geiten en schapen tegen Q-koorts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.