Home

Achtergrond 164 x bekeken

Prijs voor alternatief voor dierproeven

De Dierenbescherming heeft vandaag een prijs uitgereikt voor het beste alternatief voor dierproeven. Conchita Callant kreeg deze 'lef in het lab-prijs'. Callant ontwikkelt een methode om geneesmiddelen niet op dieren te testen, maar op menselijk materiaal.

Callant werkt bij het innovatieprogramma Asat. Zij zet zich in om eventuele bijwerkingen van geneesmiddelen en chemicaliën veilig te kunnen testen op bijvoorbeeld menselijke huidcellen of computermodellen van het menselijk lichaam.

,,Het onderzoek van Callant is tot eind dit jaar gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid. Wij willen met deze prijsuitreiking minister Ab Klink oproepen om de subsidie voort te zetten'', zei Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden, alleen maar 'eeuwige roem', zei de voorlichter van de Dierenbescherming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.