Home

Achtergrond

Polen wil miljarden lenen van het IMF

Polen wil een lening van 20 miljard dollar aanvragen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei de Poolse minister van Financiën Jacek Rostowski vandaag.

Polen wil gebruikmaken van een nieuwe kredietfaciliteit van het IMF, dat is opgericht om landen met een stabiel economisch beleid door de recessie heen te helpen. Aan de leningen die via deze zogenoemde flexibele kredietfaciliteit worden verstrekt, verbindt het fonds geen strenge eisen voor hervorming van de economie. Mexico was begin april het eerste land dat gebruikmaakte van de nieuwe kredietmogelijkheid.

De belangrijkste economieën van de wereld, verenigd in de G20, beloofden begin deze maand het IMF van 500 miljard dollar te voorzien. Daarmee moet het fonds beter in staat zijn landen die zwaar door de recessie worden getroffen te helpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.