Home

Achtergrond

Polen mogen op Twents recreatiepark blijven wonen

De ongeveer 150 Poolse arbeiders die zijn ondergebracht in een recreatiepark in het Twentse Wierden, mogen daar voorlopig blijven wonen.

De eis van een projectontwikkelaar om ze per 1 mei de wacht aan te zeggen, is vandaag door de rechter in Almelo verworpen. De projectontwikkelaar, Voskamp Vastgoed uit Almelo, had anderhalve week geleden in kort geding geëist dat de Polen er weg moesten, omdat ze overlast zouden veroorzaken.

Daarmee staan ze de verkoop van luxe recreatievilla's volgens het vastgoedbedrijf in de weg. Voskamp bouwt die in een aangrenzend park. Ook zou de bewoning door de Poolse arbeiders in strijd zijn met het bestemmingsplan. De rechter vond beide argumenten niet duidelijk aangetoond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.