Home

Achtergrond

Polen eerder informeren over werken in Nederland

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) is vandaag naar Polen afgereisd om met zijn collega aldaar, Jolanda Fedak, afspraken te maken om uitbuiting van Oost-Europese arbeidsmigranten in ons land verder tegen te gaan.

Polen zouden eerder dan nu, al voor hun vertrek naar Nederland, beter geïnformeerd kunnen worden over hun rechten en plichten als ze in ons land willen werken. Dat heeft een woordvoerder van Donner vandaag gezegd.

Vorig jaar hebben Nederland en Polen al afspraken gemaakt over betere voorlichting over arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en uitkeringen. Zo is een website in het Pools opgezet en er zijn brochures in de moedertaal van de arbeidsmigranten verspreid. Ook werken de Nederlandse en Poolse Arbeidsinspectie steeds meer samen en wisselen ze gegevens uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.