Home

Achtergrond

Poetin: 2009 wordt heel moeilijk jaar

Het jaar 2009 wordt "heel moeilijk'' voor Rusland, hoewel de dreiging van een grote bankencrisis is verminderd.

Dat zei de Russische premier Vladimir Poetin maandag tegen het Russische parlement. Rusland stond aan de rand van een instorting van het bankensysteem, maar dat gevaar is afgenomen, aldus Poetin. Hij vroeg zijn publiek om bankiers niettemin ,,mild'' te behandelen. "Noem ze zoals u wilt, maar val ze niet te veel aan. Ze hebben nog een belangrijke rol te spelen, vooral in de tweede helft van het jaar.''

Poetin benadrukte verder dat de wereldwijde economische crisis "nog lang niet voorbij'' is. "De situatie van de wereldeconomie is onduidelijk en aan veel bedreigingen onderhevig. Wij kunnen niet alle problemen in één keer oplossen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.