Home

Achtergrond 173 x bekeken

Piloot landt op verkeerde luchthaven

Een piloot van TAAG, de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola, heeft bewezen dat zijn werkgever niet voor niets op de zwarte lijst van de EU staat.

Hij zette een Boeing 737 aan de grond op een ander vliegveld dan gepland.

De piloot landde op het City Airport in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka, terwijl hij had moeten landen op Lusaka International Airport. "TAAG betreurt het leed dat dit heeft veroorzaakt voor passagiers en herhaalt zijn belofte om een dienst aan te bieden die aan de hoogste veiligheidseisen voldoet'', aldus de luchtvaartmaatschappij.

Sinds 2007 staat de onderneming op de zwarte lijst van de Europese Unie. In datzelfde jaar stortte een vliegtuig van het bedrijf neer, met zes doden als gevolg. De regering van Angola heeft vorig jaar de directie van de luchtvaartmaatschappij ontslagen en nieuwe managers aangesteld.

Ondanks het incident met de falende piloot stellen de autoriteiten in het Afrikaanse land vertrouwen te hebben in de toekomst van TAAG. Ze denken dat de maatschappij later dit jaar weer op Europa mag vliegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.