Home

Achtergrond

Pedicure voor rundvee

Leerlingen van het AOC Helicon in Geldermalsen volgen bij een veehouder in Kapel-Avezaath praktijklessen in klauwverzorging.

De leerlingen van de MBO-opleiding veehouderij volgen tien praktijklessen, daarna volgt een examen. De praktijklessen rundveepedicure worden gegeven omdat veel koeien last hebben van klauwproblemen. Door de lessen kunnen de veehouders in opleiding straks op hun eigen bedrijf zelf de klauwverzorging doen. Foto Vidiphoto

Loonbedrijf De Waard uit Emmeloord zaait bij akkerbouwer Bas Schrage Parijse worteltjes. De 28 hectare wortelen worden in verschillende fasen gezaaid omdat de conservenfabriek die ze afneemt niet alles tegelijk kan verwerken. Schrage: "Eerst spitten we het perceel en daarna zaaien we het in met een aparte machine die de rijen 5 centimeter uit elkaar neerlegt. Dit luistert bijzonder nauw." Foto Koos van der Spek

De belangstelling voor fruitbomen onder particulieren in Nederland en Duitsland groeit. Dat merkt fruitboomkweker Alex Frints uit het Limburgse Margraten. Op de foto inspecteert een medewerker een mega-order voor Duitsland. Frints: "De Duitsers zijn wakker geworden." Foto Twan Wiermans

Tom Boerkamp uit Apeldoorn scheert een Belgisch Witblauwe als voorbereiding op de Vleesvee-manifestatie in Hulshorst. Tijdens de show die morgen plaats vindt, worden 120 stuks Belgisch Witblauw en 70 Verbeterd Roodbont-dieren gekeurd. Of Boerkamp als winnaar uit de bus komt, durft hij niet te zeggen. "Je weet nooit hoe de dieren van de anderen er bij staan." Foto Jan Willem Veldman

Medewerker Wim Hendriks van kwekerij Van Haeff spant afzetlinten om te voorkomen dat bezoekers tussen de planten gaan lopen. Morgen en zondag vindt de 32e editie van Kom in de Kas plaats, waarbij 200 bedrijven geïnteresseerden inwijden in de glastuinbouw. Hans van Haeff teelt en verwerkt jaarrond rode, gele en oranje paprika’s. De totale jaarproductie is meer dan 2,9 miljoen kilo. Het merendeel gaat naar andere landen in Europa en de Verenigde Staten.Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.