Home

Achtergrond 270 x bekeken

Pasta en lijm voor spaghettibruggen

Vierdejaarsstudent Civiele Techniek Yannick is met zijn team de beste bruggenbouwer die gebruik maakt van spaghetti en lijm als bouwmateriaal.

De studenten bouwden donderdag in Delft een boogbrug van Italiaanse deegwaren voor de negende editie van de Spaghetti Bruggenbouwwedstrijd. Studenten van de TU Delft en bedrijven gingen met elkaar de strijd aan om de sterkste of mooiste brug te maken. Voor studenten is het de ultieme uitdaging een sterkere brug te bouwen dan de bedrijven.

Dit jaar was voor het eerst een van de eisen dat bruggen onder een hoek van 23 graden moesten staan, liet een woordvoerder van de organisatie weten. De bruggen waren 1 meter lang en moesten in het midden gewicht kunnen dragen.

De boogbrug van Yannick en zijn team woog 820 gram en kon 55 kilo dragen. Het team ging ook met de prijs voor de mooiste brug naar huis voor een ander pastabouwwerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.