Home

Achtergrond 272 x bekeken 25 reacties

Partij voor de Dieren vraagt om varkensgriepplan

De Partij voor de Dieren wil weten wat het kabinet van plan is te doen tegen de verspreiding van varkensgriep.

De partij maakt zich ernstig zorgen over de uitbraak van de besmettelijke ziekte in Mexico en de verspreiding van het virus naar andere delen van de wereld.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft hier maandag vragen over gesteld aan de ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid). Volgens haar is tot nu toe weinig aandacht voor de oorzaak van de besmetting, maar is de kans groot dat intensieve varkenshouderijen de veroorzaker zijn van het virus.

Thieme stelt dat dieren in intensieve varkenshouderijen dieren dicht op elkaar zitten en dat het immuunsysteem van varkens verzwakt door de stress die ze opdoen in beperkte ruimtes. Hierdoor zouden virussen vrij spel krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marienne

  Varkensboer uit Limburg, jij vraagt van de boerenhaters een reactie zonder leugens. Helaas kunnen ze dit niet, liegen en haatzaaien zit in hun aard. Omdanks dat van alle kanten bewezen is dat deze griep niets met varkens te maken heeft, zullen ze boeren zwart willen maken. Maar wij hebben de zaken netjes op orde en Geverink heeft daarom ook helemaal gelijk. Ik vraag me af hoe die boerenhaters aan voedsel komen trouwens......

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Weer een hype, dit zal de boeren weer veel geld kosten. De vraag of het iets met varkens te maken heeft, is bijna nul.
  De MRSA ook zulke hype, net zoveel posietieve bij niet dierhouders als niet dierhouders. Het is maar wat je onderzoekt en dan de media groot uitmeet. Ver geet de grootste boosdoener, de verre reizen door de mens niet!

 • no-profile-image

  Lie

  Misschien moeten de varkens en pluimvee beter worden beschermt want tot nu toe zijn er alleen maar humane gevallen bekend, ik denk dat het voor de bedrijven(varkens en pluimvee) erg belangrijk is om het personeel en leveranciers goed te screenen om zo infectie van de dieren te voorkomen.
  Mensen staan tegenwoordig ook onder erg veel stress(o.a. krediet crisis, de overbevolking in Nl, ergernissen in het verkeer etc.... ) en daardoor is het immunsysteem sterk verzwakt.

 • no-profile-image

  varkensboer

  Het valt me op dat hoemeer inspanningen we doen voor het millieu,welzijn (minder mest rijden, ammaniak arme stallen, vrijloop voor zeugen....) hoemeer ze ons proberen in de grond te boren. Als ze een kans krijgen om ons beroep in een slecht daglicht te plaatsen doen ze het. Ze zouden ons beter wat meer warderen in plaats van de varkenshouder van alles de schuld te geven. Ik zouw graag eens wat reactie krijgen van de groene jongens onders ons en ditmaal zonder leugens

 • no-profile-image

  boer

  Stel dat het helemaal niets te maken heeft met onze manier van varkenshouden in Nederland. Dan zal een enorm excuus van pvdd en daan toch op zijn plaats zijn, lijkt me. Maar ja dat zullen ze nooit doen..........

 • no-profile-image

  centje

  Ja, dit was te verwachten natuurlijk. Wederom bewijs dat pvdd en alle zielige aanverwanten alleen maar bestaat uit zeer domme mensen die echt niet weten hoe alles werkt. Ik hoop dat het PVV deze tante aanpakt vanwege haar zeer grove leugens !

 • no-profile-image

  gert

  Heeft Thieme al een spuitje gehad.?

 • no-profile-image

  boer rieks

  de pvdd hoort niet in de 2e kamer thuis,het is een protestbeweging, dus geen enkele politieke toegevoegde waarde voor ons land,het is een grote schande dat dit kan ,volgende partij kan een partij voor rokers of partij voor fietsers zijn, roept u maar, er zijn altijd wel voorstanders, maar dat wist u zeker al, er wordt geen politiek meer bedreven in dit land,het is alleen stemmingmakerij!!!!!

 • no-profile-image

  centje

  Totaal geen kennis van zaken die maria dus......een tekort koming van elke pvdd "bestuurder". Een artikeltje vol leugens......die griep is niet afkomstig van het varken. Het is trouwens wel bewezen ondertussen dat er diverse links zijn tussen dierterroristen en extremisten en de pvdd dus... de geloofwaardigheid van maria is dus 0,0. Kijk maar eerst eens naar je eigen geweldagige en criminele achterban voordat je hier weer leugens verspreidt. Varkenshouderij Nederland houdt zich keurig aan de wet, dit in tegenstelling tot pvdd en hun crimenele steunbetuigers !!

 • no-profile-image

  blije

  beastly, ik ben blij dat je toegeeft dat varkenshouders zich aan de wet houden. Verder is Mexicaanse griep gewoon een mutantie van varkens/kippen en mensengriep. Drie partijen dus, dus drie "schuligen"?? Ook heeft de manier van houden totaal niets met griep te maken.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Als je feiten moet buigen en bewijsmateriaal moet aanpassen om bij het varken uit te komen dan komt het hoogstwaarschijnlijk niet van het varken vandaan . Een virus muteerd altijd . Dit virus is part avian , part porcine en part human en tot dusver is het alleen gokken over wie verantwoordelijk kan zijn of waar het vandaan komt . Het is zelfs de vraag of varkens ziek worden van dit virus . Nog nooit is dit type virus aangetoond bij varkens . De mensen die aan deze variant gestorven zijn hebben nooit contact gehad met varkens . Gisterenavond op het nieuws ging een canadese dierenarts daarom zo ver dat het een goed idee is voor boeren om zo min mogelijk mensen toe te laten op hun bedrijven om te voorkomen dat het vee daardoor eventueel besmet zou raken .

 • no-profile-image

  Jeroen

  Mevrouw Thieme moet zich eens inlichten over de varkensgriep, dan weet ze dat het niet oorspronkelijk uit de varkenshouderij komt. Maar ja.. daar mee kan je geen stemming maken

 • no-profile-image

  Daan

  Stel dat straks uitkomt dat het muteren van dit virus alles te maken heeft met de explosieve groei van de megavarkenshouderij in Mexico, georganiseerd door de Amerikaanse vleesindustrie....
  Dat de steeds grootschaliger veehouderij steeds grotere volkgezondheids- (en andere) problemen veroorzaakt is een gegeven. Kijk naar de waarschuwingen van het RIVM t.a.v. het antibioticagebruik in de veehouderij en de opmars van MRSA. Megaveehouderij, megaproblemen!

  De kamervragen van de PvdD zijn legitiem, de conclusies van de 'deskundigen' op dit reactieforum zijn erg voorspelbaar.

 • no-profile-image

  bertus

  valse profeten zijn het die gasten van de pvdd , zij zullen hun straf niet ontlopen , en boete doen, m.a.w. heb medelijden met dezen, ze zijn reeds veroordeeld!!!

 • no-profile-image

  het andere

  geef nouw eens antwoord wel of geen entstof tegen de mensengriep afkomstig van dierproeven voor de leden van de pvdd ben nou eens duidelijk in jullie standpunt als je tenminst lef hebt maak het dan bekent in DEN HAAG laffaarts

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  het komt oorspronkelijk niet eens uit de varkenshouderij en het eerste varken met varkensgriep moet nog gevonden worden! en nu begint dat wicht alweer te zeuren dat de varkenshouderij moet boeten. Het wordt tijd dat partijen die foutieve informatie verspreiden boeten. een maand spreekverbod in de tweede kamer voor de pvdd en een maand niet publiceren voor redacteurs die niet goed controleren of wat ze schrijven juist is!. Dit scheelt een heleboel onrust in het land. Misschien dat economische malaise zoals we nu hebben voorkomen was geweest als de bedrijven in rust hun problemen op konden lossen en consument geld uit bleef geven!

 • no-profile-image

  fryske boer

  het kwaad is al geschied de term varkensgriep is al ingeburgerd.media en zgn dierenvrienden grijpen weer hun kans.schade is weer voor boer.

 • no-profile-image

  beastly

  Dat varkenshouders zich aan de wet houden is geen reden om je niet bezorgd te maken over de varkensgriep uitbraak. Het is geen locaal maar mondiaal gebeuren. Zie de brief aan Edw.Kennedy, voorzitter Gezondheidscomitee door de Food&Water Watch, Washington. Deze brief bevat een serieuze en reeele waarschuwing aan alle gezondheidsinstanties betreft het verband met gezondheidsriciso's en de INDUSTRIALIZED PORK PRODUCTION! Megastallen dus!
  foodandwaterwatch.org/press/releases/food-water-watch-urges-investigation-of-swine-flu-and-link-to-industrialized-pork-production20090427

 • no-profile-image

  het andere

  tiemen even luisteren het is geen varkensgriep maar mensengriep.
  nu ik nog een andere opmerking JULLIE AANHANG DIE JAREN ALLE NIEUWE ONWIKKELING VAN DE GEZONDHEIDSZORG GETERORISEERT HEBBEN DOOR DOOR AL HET NOODZAKELIJK ONDERZOEK MET DIERPROEVEN ONMOGELIJK HEBBEN GEMAAKT KAN NU DOOD DOOR SCHULD
  TE LASTEN WORDEN GELEGT IK STEL DAN OOK VOOR DAT ALLEEN LEDEN VAN DE pvdd NIET INGEENT MOGEN WORDEN TEGEN HET IN AANKOMST ZIJNDE VIRUS. we moeten namelijk de entstof testen op levende eieren
  en op proefdieren waar jullie toch tegen waaren dus tieme als jij je nu laat enten dan ben je niet meer geloofwaardig een dieren vriend maar alleen nog maar een ordinaare terorist

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Volgens het AD gaan zelden dieren dood aan dit griepvirus, ik dacht dat Thieme een partij voor de dieren was.
  Waar Thieme wél kamervragen over moet stellen is hoe om te gaan met de 15.000 mensen die (volgens het Algemeen Dagblad) voornemens zijn op vakantie te gaan naar Mexico. Het lijkt me toch niet kies om de Nederlandse medemens ongevraagd op te zadelen met een verhoogde kans op besmetting na terugkomst van een vakantie in Mexico. Waarom niet simpel de terugkomst verbieden zonder eerst een verblijf in quarantaine? Kennelijk springt men met dierziekten secuurder om dan met besmettelijke en dodelijke ziekte voor de mens.

 • no-profile-image

  W Geverink

  De intensieve veehouderij heeft de zaakjes netjes voor elkaar . Dat blijkt uit het feit dat de de PvdD tegenwoordig iedere mogelijkheid (hoe onredelijk die ook mag zijn) moet aangrijpen om toch nog te proberen de sector zwart te maken .

 • no-profile-image

  DAP Horst

  Het Mexicaanse griepvirus dat in een weekend tijd als ‘swine flu’ of varkensgriep bekend werd, heeft eigenlijk een verkeerde naam.

  Dit virus, zeggen de deskundigen, is nooit in varkens gevonden. Het is de vraag of het varkens kan besmetten of ziek maken. Het is in feite een nieuw menseninfluenzavirus.

  Lees de feiten op:
  http://www.daphorst.nl/nieuws.html.

 • no-profile-image

  maria

  Zo snel als het woordje 'VARKENS' griep uit het pandemiewoordenboek is geschrapt, zo LANGZAAM dringt het tot de ambtenaren van ons provinciehuis in Den Bosch door waar de èchte boosdoeners zitten. Nog steeds worden vergunningen verleend voor MEGASTALLEN propvol virologisch-bacterieel gevoelige dieren
  Het dorp La Gloria, Mexico waar het eerste slachtoffer vandaan komt ligt geheel in de schaduw van megavarkensbedrijf Smithsfield. 60% van de bevolking klaagt over luchtweg infecties, maar net als in NL zeggen de authoriteiten dat dit is: "due to cold weather and dust in the air'...
  Brabant moet wakker worden als het niet het Mexico van NL wil worden
  Hier leven 6.000.000 varkens in stallen waar het daglicht niet wordt verdragen.
  De grootste varkensslachterij van Europa –Vion- staat in Boxtel, achter het NS station. Verspreiding van wat voor virus ook is zo gepiept. Waar de Partij voor de Dieren al vanaf oprichting voor waarschuwt is maar één treinkaartje van ons verwijderd.
  groet, maria werkgroep PvdD Brabant

 • no-profile-image

  nico

  Geplaatst door Lie, Utrecht
  De stress kan inderdaad alleen maar toenemen met zulke pipo's in het beleid.
  Blijkbaar zouden ze zich beter informeren over de varkens die reeds jaren geleden stress negatief werden gefokt, gewoonweg een schande om zulke uitspraken op zo'n hoog niveau te doen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Daan, vanuit welke professie verkondig jij je wetenschappelijke onderbouwing?
  Ik hoorde gisteravond op tv dat de Spaanse griep destijds 40 miljoen slachtoffers heeft gekend. Jammer genoeg had men toen geen antibiotica en was er van grootschalige dierhouderij geen sprake.
  Nou jij weer!

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.