Home

Achtergrond 1 reactie

’Paasveeshow over tien jaar verdwenen’

Over tien tot vijftien jaar is er geen paasveetentoonstelling meer. Dat verwacht vleesveehouder Cor de Wit uit Sint Maarten.

Er zijn nu nog grote tentoonstellingen in Schagen en Rhenen. ”De kosten voor deelname zijn te hoog”, zegt De Wit. ”De marges in de vleesveehouderij zijn laag, daardoor is het lastig de extra’s op te hoesten. De regels zijn streng, elk dier moet een goede gezondheidsstatus hebben. De regels zijn wel wat soepeler geworden, maar het blijft duur.”

De kosten bedragen voor de veehouder minstens 100 euro per ingebracht dier, daarbij kost het klaarmaken veel tijd. ”Hopelijk kunnen we het nog lang volhouden”, zegt De Wit. ”Misschien kan enthousiast bestuur regelen dat er een onkostenvergoeding komt. Anders kan de paasveekeuring niet blijven bestaan.”

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    Hoe kan het dan dat ze in Hulshorst van uit het niets zo'n mooie en grote keuring neer zetten?

Of registreer je om te kunnen reageren.