Home

Achtergrond

Paaskaart raakt in zwang

Geverfde eieren, chocolade paashazen, narcissen, gele kuikens, matzes en paasbrood zijn ingrediënten die tijdens de paasdagen eigenlijk zelden ontbreken.

Maar de paaskaart lijkt ook terrein te winnen. Volgens kaartenfabrikant Hallmark is het de laatste jaren steeds gebruikelijker familie of vrienden met een kaart vrolijk Pasen te wensen.

Via de website van Hallmark kunnen bezoekers ook een digitale kaart vesturen. Mensen die dit afgelopen dagen deden werden door de kaartenproducent ondervraagd. Bijna driekwart van de ondervraagden brengt Pasen door met familie of vrienden en heeft een paasontbijt- of brunch.

"De paaskaart nodigt de ontvanger bijvoorbeeld uit een activiteit te ondernemen tijdens de feestdagen'', zegt een woordvoerder van Hallmark. De paaskaart wordt volgens hem ook veel gebruikt als versiering op de tafel of als menukaart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.