Home

Achtergrond

Paar honderd ton pootgoed via VTA

Telers van consumptieaardappelen hebben enkele honderden tonnen pootgoed besteld via de Verenigde Telers Akkerbouw.

De uitlevering van het pootgoed is van start gegaan. De VTA startte eind vorig jaar een initiatief waarbij aardappeltelers via de vereniging licentiepootgoed kunnen bestellen. De aanleiding was een enquête van de VTA, zegt Meeuw de Bruijne, voorzitter van de handelscommissie. "Daaruit bleek dat veel consumptieaardappeltelers licentierassen willen telen zonder dat ze vast zitten aan een leveringscontract aan een industrie."

Drie handelshuizen leveren licentiepootgoed via de VTA aan telers. De Bruijne: "De VTA is geen handelshuis of verkoopkantoor. We brengen alleen vraag en aanbod bij elkaar, zonder dat telers vast zitten aan een leveringscontract. De hoeveelheid valt ons wel tegen. Op basis van de enquête hadden we meer bestellingen verwacht. We gaan volgend pootseizoen verder met dit initiatief."

Of registreer je om te kunnen reageren.