Home

Achtergrond 214 x bekeken

PVV nog steeds de grootste in peiling

Op het politieke vlak laat de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag maar weinig verschuivingen zien.

Voor de vierde week achtereen is de PVV van Geert Wilders de grootste met 32 zetels. De PVV heeft nu negen zetels in het parlement.

Het CDA zou er, als er nu verkiezingen zouden zijn, wel een zetel bij krijgen waardoor het op een totaal van 29 komt. Ook GroenLinks stijgt wat, van tien naar elf zetels. SP en D66 verliezen juist een zetel. De combinatie CDA, PvdA en VVD zou nu 75 zetels hebben.

Volgens de peiling van De Hond leven de Europese verkiezingen nog helemaal niet bij Nederlanders. Als daar geen verandering in komt, zal de opkomst in juni onder de 30 procent liggen, het opkomstpercentage bij de Europese verkiezingen in 1999.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.