Home

Achtergrond

Oxfam vraagt aandacht voor analfabetisme in Afrika

Vier op de tien volwassenen in landen in West-Afrika kunnen niet lezen of schrijven.

De regio heeft een schreeuwend tekort aan leraren op basisscholen. Er zou een tekort zijn van circa 750.000 van deze docenten. Dat staat in het rapport From closed books to open doors, dat is opgesteld door een aantal hulporganisaties waaronder Oxfam Novib. De studie werd dinsdag gepubliceerd, in de actieweek van de Global Campaign on Education, oftewel de wereldwijde onderwijs campagne.

De opstellers van het rapport stellen dat het analfabetisme in West-Afrika een enorm probleem vormt "dat de financiële crisis in dit gebied doet verbleken''. De ongeveer tachtig miljoen analfabete volwassenen in de regio zitten volgens de hulporganisaties gevangen in armoede.

Daar komt nog bij dat ongeveer 14 miljoen kinderen van 7 tot 12 jaar oud niet naar school gaan. Volgens de hulporganisaties moeten de regeringen van landen in West-Afrika meer aandacht besteden aan het verbeteren van het onderwijs. Rijke landen moeten ook met meer geld over de brug komen om de situatie te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.