Home

Achtergrond 228 x bekeken

Overslag agribulk Amsterdam daalt fors

De overslag van agriproducten in de haven van Amsterdam is in het eerste kwartaal van 2009 gedaald met 15,8 procent naar 1,9 miljoen ton.

Producten als granen, oliezaden en kunstmest daalden allen in omslag. Door een betere oogst in Europa is er minder import, meldt de Amsterdamse haven. De overslag in de natte bulk, alle vloeibare stoffen, steeg met ruim 30 procent naar 9,7 miljoen ton. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan een toename van de overslag in olieproducten. Deze steeg met ruim 31 procent naar bijna 9 miljoen ton. De oorzaak van deze forse stijging is een gevolg van de investeringen uit 2008.

De totale overslag van de Amsterdamse haven steeg met 7 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Deze groei is voornamelijk toe te schrijven aan de toename in overslag van energie gerelateerde producten.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.