Home

Achtergrond 191 x bekeken

Overschrijding melkquotum ruim 1,2 procent

Nederlandse melkveehouders hebben in het voorbije quotumjaar waarschijnlijk ruim 1,2 procent te veel gemolken.

Dit kan met enige slagen om de arm worden geconcludeerd uit cijfers van het Productschap Zuivel.

Het PZ komt op basis van enquêtegegevens uit op een totale melkaanvoer van ruim 11,5 miljard kilo in het quotumjaar 2008/2009. Dat is bijna 143 miljoen kilo meer dan is toegestaan dan mocht, op basis van het contingent dat Nederland is toebedeeld. Blijkt op basis van de definitieve opgave dat er inderdaad bijna 143 miljoen kilo te veel is gemolken, dan wacht de Nederlandse melkveehouderij een bijna even hoge superheffing als vorig jaar, want in kilo’s melk gerekend is de overschrijding nagenoeg even groot.Vorig jaar bedroeg de superheffing 39,9 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.