Home

Achtergrond 149 x bekeken

Overheden Limburg garant voor ontwikkeling Floriade

De Provincie Limburg en vijf gemeenten in Noord-Limburg zijn overeengekomen mogelijk 22 miljoen euro steken in beeldbepalende gebouwen voor de Floriade 2012.

Door de economische crisis willen bedrijven niet in deze projecten investeren. Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Helden en Gennep stellen ongeveer 7 miljoen euro beschikbaar voor Villa Flora, bedoeld als tentoonstellingsgebouw voor de Floriade en daarna als vestigingsplek voor 'groene' bedrijven. Als het Rijk ook bijdraagt, of als het gebouw direct geheel verhuurd wordt, kan dat lager uitvallen.

De provincie neemt de realisering van de Innovatoren voor haar rekening. De wolkenkrabber moet dé blikvanger en entree van de tuinbouwexpositie worden. Na afloop van de Floriade zou de hoogbouw onderzoeks- en onderwijsinstellingen moeten herbergen.

In juli besluiten partijen definitief over de plannen met de Floriade. In de tussentijd wordt onderzocht of bedrijven de gebouwen na de Floriade willen huren. “Het is een moment waar we willen beslissen of het er komt of niet. Er is wel belangstelling voor”, zegt een provinciewoorvoerder. Bij onvoldoende belangstelling gaat de organisatie over op tijdelijke gebouwen voor de Floriade.

Of registreer je om te kunnen reageren.