Home

Achtergrond

Oud-bewindsvrouw moet procedures voorkomen

Oud-staatssecretaris Monique de Vries gaat proberen te voorkomen dat geschillen tussen justitie en burgers uitdraaien op juridische procedures.

Ze zal ambtenaren van het ministerie van Justitie en de bijbehorende organisaties aansporen zich in een vroeg stadium bemiddelend op te stellen in een poging daarmee geschillen op te lossen voordat mensen bezwaar- of beroepsprocedures beginnen.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie heeft woensdag aan de Tweede Kamer laten weten dat ze De Vries, oud-staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, heeft benoemd tot ambassadeur 'proactieve geschiloplossing door de overheid'. Een en ander vloeit voort uit een oproep van de PvdA en het CDA in de Tweede Kamer om zo'n ambassadeur bij alle ministeries aan te stellen. Hoe andere departementen hiermee omgaan, is nog niet bekend.

Het voorkomen van juridische procedures kan veel geld schelen. Het kabinet denkt daarmee vanaf 2012 jaarlijks 9 miljoen euro te besparen op de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.