Home

Achtergrond 245 x bekeken

Osterhaus: Nederland moet nu al vaccin bestellen

De Nederlandse regering moet nu al vaccins bestellen tegen de varkensgriep, die in Europa rondwaart.

Dat heeft viroloog Ab Osterhaus van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum en hoofd van het Nationaal Influenza Centrum dinsdag gezegd. Volgens hem is er genoeg kennis over de griep aanwezig om er een passend vaccin tegen te maken. De productie duurt volgens hem vier tot zes maanden, inclusief de testfase. "Waarom zouden we wachten?''

Osterhaus is lid van het Outbreak Management Team dat woensdag bijeenkomt om over een eventuele uitbraak van de griep in Nederland te spreken. Het team bestaat uit deskundigen en adviseert de minister van Volksgezondheid. Osterhaus wil niet ingaan op de vraag of hij daar ook zal pleiten voor snelle aanschaf van een vaccin. Wat besproken wordt tijdens de vergaderingen is volgens hem niet bestemd voor de openbaarheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.