Home

Achtergrond 2 reacties

Ontwerpwedstrijd voor EU-logo biologische landbouw

De Europese Commissie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor kunst- en designstudenten om een nieuw Europees logo voor biologische producten te ontwerpen. Het winnende ontwerp prijkt vanaf juli 2010 op deze producten.

Deelnemers kunnen tot 25 juni hun ontwerp insturen. Een jury selecteert dan de beste inzendingen. Deze worden daarna op een website gezet. Alle Europese burgers kunnen een stem uitbrengen op het in hun ogen beste logo.

De winnaar krijgt verder een geldbedrag van 6.000 euro. Voor de nummers twee en drie liggen bedragen van 3.500 en 2.500 euro klaar.

Het logo wordt verplicht voor alle voorverpakte biologische producten uit de 27 EU-lidstaten. Niet verpakte en geïmporteerde producten mogen het logo op vrijwillige basis voeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Landbrug

  Anna,

  Je bedoelt dus eigenlijk dus wat zogenaaamde dierenvriendjes doen. Beetje spullen van andere vernielen, een ecologische ramp veroorzaken door dieren vrij te laten, poging tot moord met brandstichting etc etc
  Kijk eens voor de lol op discoverij, the black sheppard, dan zie je wat voor kneusjes voor dieren "opkomen".

 • no-profile-image

  Anna

  Leuk deze wedstrijd. Vergeet echter niet dat het CDA biologische en vegetarische consumenten in de ban heeft gedaan. De parlementariërs van dit CDA vernielen nog net niet de bezittingen van mensen met een vegetarisch kookboek in huis. Er vinden nog net geen boekverbrandingen in het openbaar plaats. Maar hoe lang zal het duren voor zij massaal de vegetarische medemens ook fysiek bedreigen? Zo'n actie is in Nederland door de CDA fanaten behoorlijk risicovol. Voor je het weet sta je op de lijst met gevaarlijke terroristen. In Nederland ben je als dierenvriend tussen het CDA niet echt meer veilig. Oppassen dus en zo'n aktie met veel veiligheid omgeven. Je weet maar nooit waar de gekwelde dierenhaters binnen het CDA toe in staat zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.