Home

Achtergrond

Ontvoerd Nederlands paar in Jemen vrij

Een in Jemen ontvoerd Nederlands echtpaar is vrijgelaten. Dat meldde een veiligheidsfunctionaris maandag. Het echtpaar is op weg naar de hoofdstad Sanaa.

Jan Hoogendoorn en zijn vrouw Heleen Janszen werden twee weken geleden bij de hoofdstad Sanaa ontvoerd door stamleden die een conflict hebben met de autoriteiten.

De broer van Jan, Albert Hoogendoorn, zei maandagmiddag dat hij nog niet officieel is ingelicht over een vrijlating. Zondag sprak hij nog met zijn broer. "Toen maakten ze het goed. Er werd iedere dag tegen ze gezegd dat ze 'morgen' zouden worden vrijgelaten.''

Ook Jemenitische media melden intussen de vrijlating van de twee. Zij doen dat op basis van uitspraken van de gouverneur van Sanaa.

Jan Hoogendoorn is medewerker van een waterproject in Jemen. De stam zou willen dat de politie een aantal militairen en veiligheidsfunctionarissen ondervraagt, die in april vorig jaar een aanslag zouden hebben gepleegd op de stam. Eerder zou de stam hebben geëist dat de militairen en functionarissen aan hen overgedragen werden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.