Home

Achtergrond

Ontruiming boerderij met buitenlandse werknemers

De gemeente Venray heeft een boerderij in het kerkdorp Ysselsteyn ontruimd.

De tien bewoners, negen mannen en een vrouw, allen buitenlandse werknemers, moesten het huis uit, maakte de gemeente donderdag bekend.

De boerderij voldeed niet aan de eisen van de woningwet. Zo waren er geen brandblussers en rookmelders en was de elektrische bedrading niet in orde. Ook had de eigenaar geen vergunning voor het huisvesten van buitenlandse werknemers. Venray gaat in totaal 55 panden controleren waar buitenlanders wonen.

Deze zomer komt er een interventieteam waarin gemeenten, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, politie, douane en uitkeringsinstanties samenwerken. Dit team wil volgens burgemeester Jos Waals de 'achtermannen' pakken die achter de illegale huisvesting en uitbuiting zitten van de buitenlandse werknemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.