Home

Achtergrond

Onderzoek naar koopgedrag over grens

De Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat samen met de Duitse regio Kleef onderzoek doen naar het koopgedrag van Nederlanders en Duitsers over de grens.

Het onderzoek moet uitwijzen hoe vaak consumenten over de grens inkopen doen. Dat meldde de stadsregio donderdag. In april en mei krijgen zesduizend Nederlandse consumenten en 1200 Duitsers een vragenlijst voorgelegd over hun koopgewoonten. Het verschil in aantallen is te verklaren door de lagere bevolkingsdichtheid aan de Duitse kant van de grens. In en rond Kleef wonen 190.000 mensen, waar het Nederlands grensgebied rond Arnhem en Nijmegen 1,7 miljoen inwoners telt.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen werkt aan versterking van de detailhandel. Daarvoor is actuele informatie nodig, onder meer over grensoverschrijdend aankoopgedrag. De Europese Unie is medefinancier van het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.