Home

Achtergrond 245 x bekeken

Omzet tuinmarkt licht gestegen

De omzet in de tuinmarkt is vorig jaar met 3 procent licht gestegen tot bijna 4,2 miljard euro.

De stijging is vooral toe te schrijven aan een goed najaar waarin meer werd uitgegeven dan in 2007 ondanks dreigende berichten over de recessie. Dit blijkt uit een continu marktonderzoek naar aankoopgedrag in 2008 onder 10.000 mensen waarvan de resultaten dinsdag bekend zijn gemaakt. Het onderzoek, uitgevoerd door GfK Benelux, gebeurde in opdracht van Tuinbranche Nederland, Plant Publiciteit Holland en het Productschap Tuinbouw.

Ruim 82 procent van alle huishoudens kocht vorig jaar tuinartikelen waarbij bloemen, planten en kaarsen het meest in trek waren. Het grootste deel van de omzet is voor rekening van tweepersoons huishoudens (48,6 procent), gevolgd door alleenstaanden (26,1 procent) en gezinnen met kinderen (25,3 procent).

De tuincentra verkochten vooral meer potten, vazen en schalen (12 procent), kerstartikelen (12 procent) en tuingereedschap (3 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.