Home

Achtergrond 166 x bekeken

Obama gaat naar China

De Amerikaanse president Barack Obama gaat in de tweede helft van dit jaar naar China.

Hij heeft vandaag de uitnodiging van de Chinese president Hu Jintao aangenomen, maakte het Witte Huis bekend. Obama ontmoette Hu woensdag voor het eerst sinds zijn aanstelling in de Britse hoofdstad Londen daags voor de top van de G20.

De leiders van de twee grootmachten spraken af dat de mensenrechtensituatie in China weer op de agenda komt. Tijdens een recent bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aan China werden mensenrechten niet besproken om het bezoek goed te laten verlopen.

Ook de economische problemen kwamen ter sprake. Hu en Obama zeiden protectionistische maatregelen niet te tolereren. De twee leiders zeiden tevens te gaan samenwerken in hun aanpak van Noord-Korea en Iran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.