Home

Achtergrond 448 x bekeken

Noordzee wordt schoner

De Noordzee is de laatste jaren veel schoner geworden. Onder meer pesticiden zijn grotendeels verdwenen uit het water.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse dienst voor zeescheepvaart en hydrografie (BSH), dat gisteren werd gepubliceerd. Ook de toevoer van meststoffen vanaf het vasteland is teruggebracht. De overbemesting leidde tot zuurstofgebrek in de Noordzee, wat het zeeleven in gevaar bracht. Nu is daar volgens de onderzoekers nauwelijks nog sprake van.

De Duitse wetenschappers ontdekten ook dat de Noordzee de afgelopen jaren flink warmer is geworden. De gemiddelde temperatuur van het water ligt nu op 11 graden Celsius, waar dit in de jaren tachtig nog 10 graden was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.