Home

Achtergrond

Nog geen varkensgriep in Nederland

Een aantal Nederlandse reizigers dat met griepachtige verschijnselen terugkeerde uit Mexico blijkt geen varkensgriep te hebben. Dat meldt het RIVM.

De RIVM roept mensen die sinds 17 april zijn teruggekeerd uit Mexico en die meer dan 38,5 graden koorts en luchtwegklachten hebben zich te melden bij hun huisarts.

In Mexico zijn mogelijk al 103 mensen overleden aan varkensgriep. Maandag werd het eerste geval van varkensgriep in Europa ontdekt. De patiënt is een 23-jarige student, die net was teruggekeerd uit Mexico.

Volgens het RIVM is Nederland voorbereid op een eventuele pandemie. Er liggen draaiboeken klaar en er zijn 4,5 miljoen doses van het griepmiddel tamiflu beschikbaar. Het RIVM verwacht dat dit genoeg is om tijdens een pandemie alle grieppatiënten te behandelen.
In Mexico zijn mogelijk al 103 mensen overleden aan varkensgriep. Maandag werd het eerste geval van varkensgriep in Europa ontdekt. De patiënt is een 23-jarige student, die net was teruggekeerd uit Mexico.

Reisbureaus die reizen organiseren naar Mexico nemen vooralsnog geen maatregelen, zo liet een woordvoerster van de ANVR, de brancheorganisatie voor reisbureaus, weten. ,,De reiswereld volgt de adviezen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is nu nog geen sprake van dat reizen geannuleerd of aangepast moeten worden'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.