Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nog geen extra maatregelen Schiphol

Schiphol heeft nog geen verscherpte maatregelen getroffen in verband met de varkensgriep. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven vandaag gemeld.

De Veiligheidsregio Kennemerland en de Airport Medical Services (AMS) zien daar ook nog geen aanleiding toe.

De organisaties onderhouden doorlopend contact met het Centrum voor Infectieziekte van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken over de laatste ontwikkelingen rond het virus. Luchtvaartmaatschappij KLM, die dagelijks op Mexico-stad vliegt, laat weten dat de federale overheid op Mexicaanse luchthavens bij het inchecken een vragenlijst over de gezondheid van de passagiers uitdeelt.

Mensen die op basis van deze lijst vrezen dat zij last hebben van een van de symptomen van de varkensgriep, wordt gevraagd na het landen contact te zoeken met de autoriteiten op de desbetreffende luchthaven.

In Japan hebben luchthavens de controles verscherpt op passagiers uit Mexico. Als uit scans blijkt dat reizigers een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, worden passende maatregelen genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.