Home

Achtergrond 344 x bekeken

Nobelprijswinnares plant eik in tuin Vredespaleis

Nobelprijswinnares Wangari Maathai, burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) planten dinsdag ieder een eik in de tuin van het Vredespaleis.

De ceremonie is onderdeel van het festival Movies That Matter dat gisteren begon in het Haagse Filmhuis.

De Keniaanse Maathai is biologe en politicus en bekend als mensenrechten- en milieuactiviste. In 1977 richtte ze de Green Belt Movement op: een beweging van met name vrouwen in Kenia die miljoenen bomen planten om bodemerosie te voorkomen. In 2004 won ze als eerste Afrikaanse vrouw de Nobelprijs voor de Vrede voor haar bijdrage aan duurzame ontwikkeling, democratie en vrede.

Het film- en debatfestival Movies That Matter met aandacht voor mensenrechten is de opvolger van het Amnesty International Film Festival, dat tien keer plaatsvond in Amsterdam. In totaal draaien er 57 producties tijdens het festival. Het publiek krijgt niet alleen films voorgeschoteld; Movies That Matter biedt tot en met 8 april ook debatten, lezingen en een masterclass door minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.