Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuwe renteverlaging ECB voorzien

De Europese Centrale Bank (ECB) zal donderdag naar verwachting het renteniveau in de eurozone verder verlagen tot 1 procent.

De centrale bankiers houden hun maandelijkse bijeenkomst waarna de ECB het rentebesluit publiceert.

Oktober vorig jaar, op het hoogtepunt van de financiële crisis, begon de ECB aan zijn verlagingen. In vier stappen is de rente met 2,25 procent naar beneden gekomen. Naar verwachting komt daar donderdag nog eens een half procent bij.

Met de renteverlagingen volgt de ECB andere centrale banken. In de Verenigde Staten heeft de Federal Reserve de rente al verlaagd naar een doelniveau tussen 0 en 0,25 procent. In het Verenigd Koninkrijk staat de rente op een historisch laag niveau van 0,5 procent.

Met de verlagingen proberen de centrale banken de economie aan te jagen. Bij een lagere rentestand kunnen bedrijven en consumenten makkelijker geld lenen. Dit stimuleert ze om meer te investeren en uit te geven.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vc

    En de Rabo zal de opslag wel wwer verhogen

Of registreer je om te kunnen reageren.