Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuwe Maatlat Duurzame Veehouderij van kracht

De Maatlat Duurzame Veehouderij is uitgebreid met een maatlat voor diergezondheid en voor energie.

Dat meldt de Stichting Milieukeur. Voor bedrijven met grote aantallen dieren geldt vanaf 1 april een hoger ambitieniveau op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid. Op de andere terreinen is de geldende maatlat geactualiseerd.

Veehouders die in aaanmerking willen komen voor de MIA/Vamil-regeling moeten vanaf 1 april voldoen aan de criteria die in de herziene maatlat worden opgevoerd.

De criteria binnen het thema diergezondheid richt zich vooral op preventie van dierziekten. Het thema energie bevat maatregelen en criteria om de uitstoot van CO2 terug te dringen en te komen tot energiebesparing.

De hogere eisen voor grote aantallen dieren zijn er op verzoek van de overheid in gekomen. Er wordt gewerkt met drie omvangniveau’s: minder dan 350 nge, 350 tot 700 nge en groter dan 700 nge.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De preventie van dierziekten,willen ze daar wat aan doen,moeten ze eerst de import van buitenlands vee stoppen,nu worden per jaar nog duizenden runderen met onbekende gezondheidsstatus geimporteerd,het is dweilen met de kraan aan.

  • no-profile-image

    Piet

    Het is goed voor de boer dat hij op enkele punten subsidie krijgt, maar als de regels vd maatlat goed leest, en je gebruikt je nuchtere boeren verstand, dan kom je er achter dat veel van die regeltjes vd maatlat eigelijk pure onzin is.

Of registreer je om te kunnen reageren.