Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuw onderzoek politie-optreden Londen G20

Voor de derde keer is in Engeland een onderzoek gestart naar optreden van de politie tijdens betogingen rond de economische topconferentie op 1 april in Londen.

De Britse recherche, Scotland Yard, berichtte vandaag dat de onafhankelijke klachtencommissie voor de politie weer een onderzoek begint naar de demonstraties tegen de G20-conferentie, de economisch gezien twintig meest vooraanstaande mogendheden.

De zender Sky News meldde dat het om een jongeman gaat die zou zijn geslagen door agenten. Eerder begon een onderzoek naar het overlijden van een kennelijke voorbijganger, Ian Tomlinson, die in het gewoel van de betogingen plotseling aan inwendige bloedingen bezweek. Dat gebeurde kort nadat hij kennelijk werd geduwd door agenten. Een tweede onderzoek begon naar aanleiding van beelden die opdoken van een vrouw die op 2 april door agenten van de oproerpolitie wordt geslagen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    wilm Edelbroek

    Waarom wordt er in dit beicht iedere keer het woord 'kennelijk'gebruikt? Terwijl er eigenlijk duidelijk had moeten staan dat het niet kennelijk was.

Of registreer je om te kunnen reageren.