Home

Achtergrond 239 x bekeken

Nieuw gif doorbraak in strijd tegen malaria

Onderzoek naar de bestrijding van malaria wijst uit dat insectenvergif speciaal ontwikkeld voor het doden van oudere muggen efficiënter is dan de bestaande middelen.

Dat meldde The Independent vandaag. De Britse krant stelde dat onderzoekers zijn begonnen met het ontwikkelen van langzaamwerkend gif. Hierdoor sterven de muggen pas op latere leeftijd.

Mensen krijgen malaria door de beten van oudere geïnfecteerde vrouwtjesmuggen. De insecticiden van dit moment doden muggen van alle leeftijden, hierdoor worden muggen ongevoelig voor de chemische stoffen. Het vernietigen van de oude en gevaarlijke muggen kan volgens professor Andrew Read van de Penn State University malaria bestrijden en resistentie voorkomen.

Jaarlijks sterven een miljoen mensen aan malaria, overwegend jonge kinderen. Het is daarmee een van de dodelijkste ziekten op aarde. Ongeveer 40 procent van de wereldbevolking woont in gebieden waar de tropische infectieziekte heerst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.