Home

Achtergrond 128 x bekeken

'Nederlandse marine laat piraten weer vrij'

De Nederlandse marine heeft de zeven piraten die vandaag een tanker wilden kapen na verhoor vrijgelaten. Dat heeft een NAVO-woordvoerder laten weten.

Hij stelde dat de Nederlandse marine de piraten formeel niet kon vasthouden omdat die geen Nederlandse slachtoffers hadden gemaakt en niet in de Nederlandse wateren actief waren. Bovendien waren de piraten geen Nederlanders, aldus de woordvoerder.

Begin januari liet het Openbaar Ministerie nog weten dat Nederland verdachten van piraterij over de hele wereld mag vervolgen. Zeeroof is het oudste internationale misdrijf dat in het Wetboek van strafrecht is opgenomen, aldus het landelijk parket van het OM.

Volgens de NAVO hadden de piraten met vuurwapens en granaten de tanker Handytankers Magic aangevallen. Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën reageerde op de aanval op de tanker. Aan boord van het schip van de piraten bevrijdden de mariniers twintig mensen die waren gegijzeld. Het zou gaan om vissers uit Jemen, die een week geleden door de piraten waren gegijzeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.